25.5.11

Σύσκεψη στο Ηράκλειο για τις συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων της Κρήτης - Ενέργειες του Συλλόγου μας

Στις 26- 5 -2011 ο υπουργός Υγείας θα βρίσκεται στο Ηράκλειο για να ανακοινώσει τις προτάσεις για τις συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.
Στη σύσκεψη έχουν κληθεί οι Διοικητές των Νοσοκομείων, φορείς της αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι επιστημονικών οργάνων.
Ο Σύλλογος μας, σήμερα 25-5-2011 -με πρωτοβουλία του - ενημέρωσε τον Δήμαρχο Χανίων κ. Σκουλάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη -που θα παρευρίσκονται - για τις πάγιες και διαχρονικές θέσεις μας.
Τονίστηκε ότι συνεχίζουμε να διεκδικούμε την δημιουργία ενός νέου ΝΠΔΔ που θα περιλαμβάνει τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας που έχουν αντικαταστήσει την ασυλική λειτουργία του ψυχιατρείου.
Βασικό ζητούμενο για μας εξακολουθεί να είναι η διασφάλιση της στήριξης και της συνέχισης της λειτουργίας και βελτίωσης τόσο των υφιστάμενων κοινοτικών υπηρεσιών όσο και των στεγαστικών δομών και η ουσιαστική αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων τους.
Αυτό προϋποθέτει αυτονομία σε πόρους ανθρώπινους και οικονομικούς, η οποία τίθεται εν αμφιβόλω σε περίπτωση υιοθέτησης σεναρίων ''απορρόφησης'' των υπηρεσιών μας απο το γενικό Νοσοκομείο.
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα βρίσκεται αύριο στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη για να δηλώσει την αντίθεση των εργαζομένων στα σχέδια συγχωνεύσεων-απαξίωσης και υποβάθμισης των υπηρεσιών δημόσιας υγείας.
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.